Zaterdag 22 september 2018

“Welkom in het tijdperk van de mens en de digitale technologie”

Hoe gaan wij hiermee om en wat laat het ons zien?


“Kunstmatige intelligentie verovert de wereld en de computertechnologie bevindt zich in een ongekende stroomversnelling. Virtual Reality, 'wearables' zoals smartwatches en het 'Internet of Things' zijn booming”, vertelt Yfke Laanstra.

Hoe technologie een hulpmiddel blijft voor de mens

Gastspreker Yfke Laanstra, schrijfster van het boek ‘Bits, Bytes & Bewustzijn’, gaat graag in gesprek over de gevolgen die de huidige technologische ontwikkelingen hebben voor ons mens-zijn, ons welzijn en bewustzijn. Tijdens deze start van het KoffieMet-seizoen staat Yfke stil bij de begrenzing van technologie (hoe ver willen we gaan?) en gaat zij in op de vraag op welke wijze we de technologie kunnen inzetten om het menselijk potentieel te ontsluiten.

“De tijd verlangt van ons om exponentieel Mens te zijn, diep verankerd in onszelf. Zodat technologie ons optilt zonder dat we onszelf erin verliezen.”

Waar gaat je hart van zingen?

Hoe zorg je in dit digitale tijdperk dat je in verbinding blijft met jezelf en met de mensen om je heen? “Maak weer connectie met de natuur”, zegt Li An Phoa, filosofe, nomadisch docent en wereldverbeteraar. Lia An Phoa geeft college tijdens een wandeling in het Wisentbos. Li An kijkt op nieuwe manieren naar onze samenleving en vindt dat we vaker naar buiten mogen. Dat maakt ons blijer en beter in wat we doen. Tijdens deze wandeling vertelt Li An waarom.

Inspirerende ontmoetingen

Het doel van KoffieMet is: “Samenwerken centraal stellen door kennis te delen en met elkaar te verbinden tot een gezamenlijke beleving, tijdens een inspirerende ontmoeting”. Deze dag is een unieke samenwerking tussen KoffieMet, Yfke Laanstra en Li An Phoa, waarin Bewustzijn op alle gebieden centraal staat: Belevingen, Bewustzijn in Bits, Bytes, Natuur, Kennis en Wetenschap.

Thuishaven - Zeewolde

Locatie voor ontwikkeling en persoonlijke groei, een groeiplek.
Trudie van Diepen, gastvrouw voor deze dag, ontvangt ons en laat ons graag kennismaken met deze bijzondere locatie en mooie tuin. Hier is het mogelijk om de biologische sappen en soep (voor 1 euro per consumptie) te proeven.

Kennismaken met Yfke en Li An

Yfke Laanstra.

Yfke Laanstra is schrijfster, futurist, spreker en initiator van het platform Soulvalley en de Holistic Hacking beweging. Haar passie ligt op het snijvlak van bewustzijn en computertechnologie, in relatie tot welzijn en menselijk potentieel.

Ik onderzoek op mijn eigen vrije, speelse wijze al deze onderwerpen, leg (de minder voor de hand liggende) verbanden en bied een ander perspectief. Een perspectief dat een ander licht schijnt op wat het betekent om Mens te zijn (en te blijven) in een High Tech wereld.”

Welkom in de wondere wereld van Bits, Bytes en Bewustzijn.

Li An Phoa.

Li An Phoa is filosoof, ecoloog, bedrijfskundige, gepassioneerd systeemdenker en nomadisch docente aan het Spring College. Zij geeft wandelend in de natuur les op o.a. Nyenrode en de Erasmus Universiteit. Ze won de VIVA400-Award in de categorie ‘wereldverbeteraars’. Onlangs liep ze 1000 kilometer langs de Maas, van de bron in Frankrijk tot aan de monding in de Noordzee, om aandacht te vragen voor haar project ‘Drinkbare rivieren’ want rivieren zijn een betere graadmeter van ons welzijn dan het BNP.

"Net zoals we aan onze poep kunnen zien hoe het met onze gezondheid gesteld is, kunnen we aan de waterkwaliteit van onze rivieren zien hoe gezond ons leefgebied is."
(bron: Down to earth Magazine, 2018).

Programma

09:30 uur Inloop, Koffie/thee.
10:00 uur Welkom.
10:10 uur Wandeling met Li An in de buitenlucht in verbinding met het leven om je heen en in jezelf.
11:10 uur Pauze, Koffie/thee.
11:30 uur Yfke vertelt over haar boek “Bits, Bytes & Bewustzijn”. Wat vibreert met je en wat niet, tot hoe ver wil je gaan?
12:30 uur Lunch, zelf meenemen.
13:30 uur Yfke gaat in op vragen. Daarna tijd om ervaringen te delen.
14:30 uur Pauze, Koffie/thee.
15:00 uur Wandeling met intenties met Li An om weer in verbinding te komen vanuit de kennis die je hebt opgedaan.
16:00 uur Afsluiting van de dag.

Je kunt je tot en met 21 september 2018 via de website van KoffieMet aanmelden voor deze unieke en bijzondere dag. Kosten voor deze dag bedragen 35,00 euro p.p. Wees er snel bij, want vol is vol.